Hooge Crater Museum Nieuws

Nieuwe tentoonstelling 01/05/2019

Hooge Crater Museum

100 jaar geleden in 1919 komen de eerste bewoners terug naar het Hooge, en de streek rond Ieper.

Hoe bouwen ze hun leven terug op? In wat voor "huisjes" leven ze? Hoe maken ze het land terug vruchtbaar? En zijn er al toeristen in 1919? Vanaf 01/05 kom je dit allemaal te weten in een nieuwe tentoonstelling; "Hooge in 1919" Kom dat zien!

GENT-WEVELGEM 2019

Hooge Crater Museum

Op zondag 31/03/2019 is er een passage van de gekende Gent-Wevelgem.

Kom en geniet live van de koers op groot scherm, en beleef vanop de eerste tij de finale op de Meenseweg! Koers, bier, en worsten, en een superambiance! Zorg dat je erbij bent! Vanaf 14u.

GRATIS WANDEL-APP

Hooge Crater Museum

Ontdek de laatste getuigen van de Groote Oorlog rond het Hooge Crater museum met een gratis Wandel-app. Origineel slagveld, mijnkraters, loopgraven, bunkers, enz, laat je via de gratis wandel-app de laatste oorlogsrelicten ontdekken rond het museum. Via Google Play of Apple store ; Ypres Salient - Hooge Crater. Zeker doen!

NIEUWE FILM 1917

Hooge Crater Museum

In het nieuwe deel van het museum is er een originele film te zien, opgenomen in 1917 op het Hooge en de Meenseweg.

Mis deze kans niet, en bezoek de nieuwe tentoonstelling: van 't Hooge tot de Hel !

GRATIS WIFI in het thema-café

Hooge Crater Museum

Om onze klanten nog een betere service te bieden voor of na hun museumbezoek, kunnen ze vanaf heden gratis op het draadloze internet. Veel plezier!

Bezoekerscentrum : Instappunt Ieperboog Oost

Hooge Crater Museum

De Ieperboog : Het landschap van nu als getuige van toen

Tijdens de Groote Oorlog was de Ieperboog of Salient de langst gelijkblijvende frontlijn in Vlaanderen. Het was dan ook een van de meest gevreesde strijdtonelen van het hele Westelijke front. Meer dan 50 nationaliteiten waren betrokken bij de 4 jaar durende loopgravenoorlog bij Ieper.

De laatste getuige
Honderd jaar na de grote wereldbrand is het oorlogslandschap de laatste getuige van het conflict. Het In Flanders Fields Museum besteedt daarom bijzondere aandacht aan het landschap van de Ieperboog. Vanop het Belfort kan de bezoeker voortaan ook een blik werpen op de weidse omgeving.

De Ieperboog vandaag; 1 bezoekerscentrum, 3 instappunten met diverse wandelparcours, 2 fietsroutes, 1 autoroute

Een film met historisch materiaal (films, luchtfoto’s, documenten en getuigenissen) in elk van de 3 instappunten introduceert de historische gebeurtenissen vanuit het hedendaags landschap en stuurt de bezoekers op ontdekkingstocht langs de verschillende blikvangers in de omgeving (wandelingen, fietstochten, enz).

Instappunt Zuid

Zie www.2014-18.com voor meer info

Instappunt Oost

Waar?
Bij het Hooge Crater museum & thema-café aan de Meenseweg
WO1?
Een indrukwekend en leerrijk museum tegenover de indrukwekkende CWGC-begraafplaats Hooge Crater Cemetery.
Thema’s?

  • De vorming van het front en de gebeurtenissen in het Centrum van de Salient.
  • De kasteelparken van de Ieperboog: voor de oorlog was het buitengebied van Ieper bezaaid met tientallen zomervilla’s, kasteeltjes en kastelen, vaak omgeven door prachtige parken. In de oorlog werden bijna alle vernietigd. De sporen die er vandaag nog zijn worden geduid via een interactieve Multi-touch over de kasteelparken, voor de oorlog, tijdens de vernietiging en op vandaag.
Instappunt Noord

Zie www.2014-18.com voor meer info

COMBI-TICKET voor Groepen

Hooge Crater Museum

Voor groepen vanaf 20 personen is er een combi-ticket beschikbaar met veel voordelen.

  • Museum ticket
  • 1 consumptie
  • Dubbele boerenboterham met kaas, ham of paté met dagverse groentjes
EN DAT ALLEMAAL VOOR DE PRIJS VAN 9.50 EURO/PP !

NIEUWE TENTOONSTELING

Hooge Crater Museum

Er zijn nieuwe tentoonstellingen te bewonderen gebaseerd op de vele gebeurtenissen rond het Hooge en Bellewaerde Ridge. Tanks op de Meenseweg, Royal Engineers in Railway Wood, Duitse Pioneers in de Hooge Crater. Kortom een leerrijke tocht doorheen de geschiedenis van de gevaarlijkste en heetste plek op het Westelijke Front in WO1 nl HET HOOGE!!